dimecres, 10 de setembre del 2008

Obertura d'en Gorg d'en Pèlags

Primer descens del Gorg d'en Pèlags, Caldes de Montbui, a principis de setembre per en Ricard i el Rutx.

A primera hora del matí, emocionats per la magnitud de l'aventura, quedem al punt de reunió (estació de tren de Mollet) per consultar els mapes i fer la primera part de l'aproximació en cotxe al futur nou barranc del Vallès.
Amb l'ànim ben pujat (i sufocant en alguns casos...) varem fer la segona part de l'aproximació fins a la capçalera de la riera en bicicleta.

Arribem a les fonts d'en Pèlag, inici de la riera. Sota nostre s'obre el Gorg del mateix nom. Davant d'un públic nombros i entregat (una familia amb nens i avi que han vingut a passar el dia a la muntanya) instal·lem la corda en un arbre i la llancem cap a baix esperant que sigui prou llarga. Des de la capçalera del futur barranc, la vegetació no deixa veure la recepció del ràpel.

El Ricard és el primer a baixar, sota de l'espessa capa de vegetació tropical s'obre un gorg ben format, el Ricard crida: "fins i tot cobreix!". Cal fer una capbussada per sortir del gorg, i un cop ben mullats explorem la continuació de la riera per trobar una sortida. Hi ha un camí que aprofitant una balma puja fins a l'inici del ràpel. El tornem a repetir per poder topografiar-lo.






És un barranc breu, però de gran trascendència per a la secció ! hem obert un nou barranc per a col·leccionistes !

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Barranquisme o gorguisme!!
Així m'agrada... emprenedors!!

Un petonàs!!

Anònim ha dit...

Que guapo, no!

I que guapos els dos tius que surten a les fotos!


Ricard