divendres, 12 de juliol del 2013

Forat de Bóixols 07/07/2013


El diumenge ens vam reunir una bona colla de la UEC Barcelona, des dels més petits als més grans, des dels més principiants als més experimentats.
Tots junts vam fer el FORAT DE BÓIXOLS, un barranc perfecte per tots els nivells. És un barranc molt divers, aquàtic, té forces salts i diferents ràpels.


Abans de començar el barranc sentíem un helicòpter que sobrevolava la zona...

El barranc comença amb uns saltets d’entre 2 i 4 metres, els que practicaven l’esport per primera vegada tenien el primer contacte seguint els consells dels més experimentats.





Més o menys a la meitat del barranc trobem el primer ràpel (molt curtet) i amb ell la raó de perquè sentíem un helicòpter. Una noia d’un altre grup es va fer mal i vam presenciar el rescat en directe, un 
bomber va baixar des de l’helicòpter per socòrrer a la noia. No és una cosa que et trobis cada dia.





Com que ja estava tot controlat vam seguir barranc a baix fent uns quants  ressaltets.
Més endavant hi havia un seguit de ràpels curtets, just abans del ràpel més llarg del barranc (15m) amb opció de baixar per la cascada o per fora d’aquesta. Nosaltres el vam baixar per la cascada per posar una mica més d’emoció al descens.












Ja a la part final del barranc, un seguit de ressalts ens van portar fins al pont on acaba el barranc. Just allà hi ha l’últim salt i el més alt de tots (8m). Com que hi ha l’opció de repetir-lo alguns ho van aprofitar. El salt no té cap dificultat però s’ha d’amortigüar una mica al entrar a l’aigua perquè toques una mica el terra.








Fins aquí el barranc, però ara quedava el retorn, no és molt llarg tot i que van ser uns 25-30 minuts durets degut a la molta calor que feia. Però vaja, res que no puguem superar!

En resum una molt bona jornada d’activitat barranquista amb molt bona i diversa companyia de la UEC Barcelona.