dimarts, 5 de juny del 2007

L'ORGULL DE L'ESTRETOR OBLIGADA

Diumenge 3 de Juny de 2007, Palomeras del Fornocal i Estrechos del Gorgonchón i Fornocal - Vini, Bigo, Andreu, Vida, Marià i el Q4

Ahir ens vàrem adormir massa d’hora i a les 8 del matí, més o menys, ens aixequem com les gallines. El matí transcorre amb calma fent un cafè, dormint més (alguns) i fent un esmorzar-dinar cap a les 12 del migdia per intentar fer alguna cosa senzilla a mitja tarda.

Ens costa moltíssim posar-nos les piles, alguns s’entesten en dormir més i fer la migdiada (el récord el fa l’Andreu amb unes 15 hores de dormir en intervals) i, per fi, ens activem i en dirigim a fer el barranc triat: Palomeras del Fornocal.

El barranc és curt, una hora, amb un accés i retorn absurds. Entrem havent-lo vist des de dalt i comprovant que és molt curt però també molt estret. No ens defrauda ni molt menys, és un barranc ideal per passar la tarda, distret, fresquet i que ens desperta. El retorn és molt tranquil i amb el Marià recuperem el cotxe de l’accés que estava mig quilòmetre més amunt d’on hem sortit.

La meva idea era aprofitar el dia d’avui per fer el Gorgonchon, del que n’havia sentit mil històries i no el coneixia i em feia gràcia. Així doncs agafem el cotxe i ens anem cap allí on ens abandonen, només entrarem el Marià i jo. En 20 minuts estem a l’aigua i en menys d’una hora i mitja un altre cop al cotxe.

El barranc curt i intens, com un bon cafè; només dos ràpels i un que té miga desprès d’un passamà. El ràpel en diagonal en una mini possa (per estreta) i plena d’escuma però sense cap problema. Des d’aquest ràpel al final un tros nedant per una gorja estreta i profunda que ens porta al final, abans d'acabar, un mini sifó sense complicacions ens porta a la sortida on celebrem el barranc amb una birrilla que portava dins el neoprè i una parella que ens trobem allà i que flipen amb la nostra ocurrència d’entrar amb una birra al barranc, no se perquè s’estranyen.

Només ens queda tornar al càmping i fer un megasopar per agafar forces, demà toca el Mascún !!!

Palomeras del Fornocal







href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYJHkC8Diuz-PwOS7Nfjy7bJ-Ru_lO0XKeS27uZAZZ-Dge_Kvvd34qp-iHrs7hKNijQPcxZAeOd01yOHaAZSr7_A3Hph_s2f6LwjERKP00oUT7m5yXyJZ_zIdjPMWh_ilsyzX6XHX9SZQ/s1600-h/PalomerasFornocal4.JPG">



Estrechos del Gorgonchón